ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

 

 

 

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΜΕΣΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

 

 

 

 

 ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:

üΚατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 22% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.

üΚατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ

ü12.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 3.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

üΜείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

üΑύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%

üΚατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

üΜείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

üΚατάργηση των φόρων στην πρώτη κατοικία.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:

üΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, καθολικά επιχορηγούμενη.

 

üΜείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό  για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας-περίθαλψης-πρόληψης.

 

üΣύνταξη με βάση τα όρια συνταξιοδότησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απόδοση σύνταξης σε όσους χρωστούν στο ταμείο με βάση τα πληρωμένα χρόνια ασφάλισης όταν συμπληρωθούν τα χρονικά όρια συνταξιοδότησης

 

üΈνταξη των α/α στα ΒΑΕ, κατά αντιστοιχία με τους κλάδους που αφορούν τους εργαζόμενους.

üΘεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000€.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:

üΚαμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.

üΕπιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν τις εισφορές τους.

üΑύξηση της βασικής σύνταξης, επέκτασή της σ’ όλους τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ, υπολογισμός των εισφορών που έχουν καταβληθεί πάνω από τη βασική σύνταξη.

üΚρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο

üΣυνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

üΠροσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσασε έξι μήνες.

üΆμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.

ΥΓΕΙΑ:

üΥγεία ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν για όλο το λαό.

üΝα πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια εισόδου σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.

üΜαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού. Πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΧΡΕΗ:

ü  Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό   30% εάν διατηρούν την επιχείρηση τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

üΠάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

ü Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.

ü Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας. Επίσης επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ. Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο.

 

ΑΝΕΡΓΟΙ:

üΕπίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.

üΑναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

“ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ” ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ:

üΚατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

üΕπαγγελματική άδεια, που να προϋποθέτει πτυχίο από δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Ενημέρωση για τις νέες τεχνικές εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης, δωρεάν. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:

üΝομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

üΝα καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

üΥπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων . 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στο εμπόριο .

 

 

Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ

 

 

 

 

 

 

Νοέμβριος 2014