ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ΠΑΣΕΒΕ βασίζεται στη δράση των Σωματείων

 

Παλεύουμε για το δυνάμωμα των σωματείων, την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, την συσπείρωση περισσότερων αυτοαπασχολούμενων στην οργανωμένη πάλη, την ανάπτυξη της αντιμονοπωλιακής συνείδησης.

  • Επιδιώκουμε  την αναζωογόνηση των τοπικών Ενώσεων ΕΒΕ, που είναι η πιο κατάλληλη μορφή συνδικαλιστικής συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων σε τοπικό επίπεδο.
  • Επιδιώκουμε την ίδρυση νέων ενώσεων αυτοαπασχολούμενων.
  • Το ποσοστό των συνδικαλισμένων είναι κάτω από 10%. Η μεγάλη μάζα των ασυνδικάλιστων βρίσκεται στο χώρο του εμπορίου. Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η προσέγγιση αυτών που παραμένουν έξω από τα σωματεία και είναι εκατοντάδες χιλιάδες.
  • Ιδιαίτερο ζήτημα αποτελεί η συνέχεια της συνδικαλιστικής δράσης των συναδέλφων που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Τα σωματεία από τα οποία προέρχονται να πάρουν μέτρα για να μην αποκοπούν από την οργανωμένη δράση. Να μην αφήσουμε δίοδο στην αποστράτευση και την μοιρολατρία."

Απόσπασμα από την 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ  Μάρτιος 2014

 

Χρήσιμα πρότυπα για τις εκλογικές διαδικασίες των σωματείων:

 

1. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

2. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

3. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ Α

4. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ Β

5. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Δ.Σ.

6. ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ

7. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΩΝ

 

Ο Ν.1712/1987 με τις όποιες τροποιήσεις έχουν επέλθει και ρυθμίζει ζητήματα που αφορούντον " τον εκσυνχρονισμό όλων των επαγγελματικών οργανώσεων και λοιπών εμπόρων",δηλ. και τις εκλογικές διαδικασίες των συλλόγων μας.