ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 15.9.2014

 ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 15.9.2014 ΣΤΟ Ε.Κ.Π. ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

"Η κατάσταση για χιλιάδες φτωχούς α/α ΕΒΕ είναι τραγική αφού χιλιάδες από εμάς οδηγούνται στην καταστροφή και την ανεργία ενώ χιλιάδες επίσης επιβιώνουμε στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού. Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία. (στοιχεία ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και εφημερίδα «Ρ»)

Σύμφωνα με αυτά, πάνω από 200.000 μικροεπιχειρήσεις έκλεισαν από το 2010. "

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΒΕ

Να σταματήσουν οι άδικες διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν λόγω της κρίσης να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ζήτησε το ΚΚΕ με ερώτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ.

Κατά τη συζήτηση τόνισε επίσης ότι πρέπει να παγώσουν τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ, και να διαγραφούν οι προσαυξήσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, εμφάνισε ως μεγαλοοφειλέτες όσους οφείλουν πάνω από 5.000, ευρώ και ανέφερε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για «βιώσιμη ρύθμιση οφειλών», όπως ανάφερε.

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚATIKHΣ ΑΡΓΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΟΥ 2014

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι κομμάτι της συνολικότερης πολιτικής για την πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, με απώτερο στόχο πάντα, την πλήρη επικράτηση των μονοπωλιακών ομίλων και στον κλάδο του εμπορίου.

Πολύ σύντομα, όλα τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν οι κυβερνώντες αποδείχτηκαν έωλα. Χωρίς καμία βάση.

Εξ` άλλου τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για την περίοδο εφαρμογής του μέτρου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

 Για το εξάμηνο Ιανουάριος Απρίλιος του 2014 (περίοδο εφαρμογής του μέτρου ανοικτά την Κυριακή), σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2013, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο είναι μειωμένος κατά 2,2%.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠ. ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 4.7.2014

 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠ. ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα σας, είναι ένας αγώνας επιβίωσης.

Το κομμάτι της αγοράς που σήμερα καλύπτουν οι λαϊκές αγορές, έχει ανοίξει την όρεξη στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, στις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Η κυβέρνηση με τον νόμο που ψήφισε, και βάζει τώρα μπροστά την εφαρμογή του, κοροϊδεύει  όταν ισχυρίζεται ότι θέλει να βάλει τάξη στις λαϊκές αγορές.

Αντίθετα υλοποιεί συγκεκριμένο σχεδιασμό που περιγράφεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ, για τον σταδιακό εκτοπισμό των επαγγελματιών πωλητών από τη λαϊκή και συγχρόνως δημιουργεί δυσμενέστερο περιβάλλον δουλειάς για τους αυτοαπασχολούμενους  μικρούς  παραγωγούς.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ 2014

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ, στην ΑΘΗΝΑ και την Προσυγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη 1μ.μ. στην Ομόνοια, απο την ΠΑΣΕΒΕ έγινε ομιλία - παρέμβαση απο τον Θανάση Καλαμπαλίκη εκ μέρους της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ.

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ

Τώρα πια ξέρεις! Αυτοί φτιάχνουν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, εσύ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΣ…

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΧΘΕΣ 1ΑΠΡΙΛΗ 2014 στην πλ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις 7 μ.μ.

ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ ΠΑΣΥ,ΜΑΣ,ΟΓΕ.

Γέμισε η πλατεία Ομόνοιας από εργαζόμενους,συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους,νέους και γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. Αφορμή στάθηκε η άτυπη σύνοδος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών θεμάτων», που γίνεται στην Αθήνα,2-3/4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΕΔΩ

Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες προς το Σύνταγμα είχαν απαγορευτεί απο το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, για λόγους δημόσιας ασφάλειας !

η ΠΑΣΕΒΕ ΕΞΈΔΩΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ, όπου αναφερότανε

"ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγείλει, για αύριο σωματεία και φορείς, μεταξύ αυτών και το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, ενόψει της «Άτυπης Συνόδου

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «απαγορεύουν, για λόγους δημόσιας ασφάλειας κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ για αύριο ΤΡΙΤΗ (6 π.μ.- 11 μ.μ.) ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ (6π.μ.- 3μ.μ.)». Συμπληρώνουν επίσης ότι:

« Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας … θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο τρόπο και οι συμμετέχοντας θα διώκονται…».

ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ

15 χρονια ΠΑΜΕ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Χαιρετίζουμε τα 15 χρόνια ζωής και δράσης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Η συγκρότηση του ΠΑΜΕ άνοιξε μια νέα προοπτική για την ανασύνταξη και αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αποτελεί σημαντικό γεγονός για την ιστορία του εργατικού κινήματος.

Χάρη στο ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις που συσπειρώνει το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι απέκτησαν ένα γερό στήριγμα. Με την πρωτοπόρα δουλειά των δυνάμεων του, πραγματοποιήθηκαν θετικά βήματα στην οργάνωση και την ενότητα της εργατικής τάξη. Οργανώθηκαν αγώνες σε κλάδους και εργοστάσια. Συγκρούσθηκε κατά μέτωπο με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους. Οι αγώνες αυτοί παρεμπόδισαν προσωρινά, αλλού καθυστέρησαν αντιλαϊκά μέτρα, αλλού μετρίασαν την επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων.

Η ίδρυση του ΠΑΜΕ έδωσε πνοή και ελπίδα στην εργατική τάξη, δύναμη, αποφασιστικότητα και προοπτική. Αποτέλεσε ισχυρό εμπόδιο στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλει την εργατική τάξη υποταγμένη και συμβιβασμένη στα επιχειρηματικά συμφέροντα, για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

15 χρόνια μετά συνεχίζουμε αποφασιστικά, αταλάντευτα, ταξικά, δυναμώνουμε τους αγώνες μας για την οργάνωση όλων των εργαζομένων στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανένταχτους συνδικαλιστές και αγωνιστές, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να γίνουν οι εργαζόμενοι κυρίαρχοι στον πλούτο που παράγουν.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Ο Π. ΜΑΥΡΙΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ www.pamehellas.gr ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΑΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/03/2014