ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ (Διάβασε την ομιλία και το υπόμνημα)

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στη φοροληστεία και το μπαράζ κατασχέσεων πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοχαρτοπωλών και δεκάδες ακόμη σωματεία και τοπικές Ενώσεις ΕΒΕ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια όπου μίλησε ο Θ. Καλαμπαλίκης πρόεδρος της ΟΒΣΑ.  «Δεν πάει άλλο, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των λίγων, κάτω οι φόροι και οι κατασχέσεις», υπογράμμισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση, καλώντας «σε ένα κοινό, μακρύ, ανυποχώρητο αγώνα όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής, κλαδικά και εδαφικά». Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι «χρέος, καθήκον του κάθε ένα από εμάς που είμαστε εδώ είναι να φτάσουμε το κάλεσμα του αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Αττικής».

 

Read more...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΒΣΑ - ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τα ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ και τα δεκάδες σωματεία που έχουν πάρει ήδη αποφάσεις καλούμε όλα τα κλαδικά σωματεία, τις τοπικές ενώσεις και εμπορικούς συλλόγους της Αττικής να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 3  ΑΠΡΙΛΗ 2019  6:30 το απόγευμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Η πλειοψηφία των μικρών βιοτεχνιών, εμπόρων και επαγγελματιών επιβιώνει δύσκολα. Το άγχος, τα χρέη και η ανασφάλεια είναι σταθερά στοιχεία της καθημερινότητας μας. Μεγάλο κομμάτι συναδέλφων, δεν μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδα και ταυτόχρονα να πληρώνει και τα προηγούμενα χρέη. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις είναι στην ημερησία διάταξη.  40.000 πλειστηριασμούς ετοιμάζει η κυβέρνηση και είναι σίγουρο ότι πολλοί από αυτούς αφορούν καταχρεωμένους συναδέλφους. Έχει το θράσος μαλιστα η κυβέρνηση να πανηγυρίζειότι η ανάπτυξη είναι δίκαιη και αφορά, όλο το λαό. Εξαπατούν το λαό. Η “δίκαιη ανάπτυξη”, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πλουσίων, με τους αυτοαπασχολούμενους να παλεύουμε όλη μέρα για την επιβίωση μας.  Στη φοροληστεια που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, στο μπαμπούλα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων μια  είναι η απάντηση.

Read more...

Ανακοίνωση της ΟΒΣΑ για τα προαπαιτούμενα και την απεργιακή συγκέντρωση στις 12 Γενάρη

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

Με τα προαπαιτούμενα και το επικαιροποιημένο μνημόνιο προχωράνε σε νέα επίθεση, σαρώνουν ότι απέμεινε.

Φέρνουν 70 προαπαιτούμενα με νέα βάρη στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

 

·        Με συλλαλητήριο την Τρίτη 9 Γενάρη, στις 4:00 το απόγευμα στην Ομόνοια, μέρα κατάθεσης των μέτρων

 

·        Με συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση τη Παρασκευή  12 Γενάρη, στις 12:00 το μεσημέρι στην Ομόνοια

 

·        Με νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15 Γενάρη, στις 6:00 το απόγευμα στην Ομόνοια, ημέρα που ψηφίζονται τα μέτρα στη                     βουλή.

 

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΗ

 

Δημοσιεύτηκε 9/1/2018

Κατεβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση