4 ΟΚΤΩΒΡΗ : ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ

Μαζικά ανταποκρίθηκαν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες και οι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, και σ' όλη την Ελλάδα με σύνθημα: ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ.Η 4η Οκτώβρη αποτελεί σταθμό προς το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, που συνδιοργανώνουν με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, 417 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται στο πλαίσιο της Μέρας Διεθνούς Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με θέμα την ανεργία.

Στην κινητοποίηση στην Αθήνα, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ χαιρέτισε ο Δ. Θεοδωρόπουλος ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΟΜΛΙΑ. δειτε το ΒΙΝΤΕΟ απο την κινητοποίηση στην Αθήνα.

1η ΟΚΤΩΒΡΗ: ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ

ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ.

Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, που μας οδήγησαν στην αναδουλειά, που καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία … απειλούν να μας ξεσπιτώσουν και να μας στείλουν στην ανεργία. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ.

οι ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΗ :

 • Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 9Π.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΗ, ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Διαμαρτυρία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), επί της οδού Βαλαωρίτου 38 στη Θεσσαλονίκη, στις 9 το πρωί. ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ : στο ΚΕΑΟ Σερρών.
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: στην Εφορία.
 • οι ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ (Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας): στο ΚΕΑΟ Καβάλας, ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ
 • οι ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ & ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: στο ΚΕΑΟ Κομοτηνής
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: στο ΚΕΑΟ Λάρισας
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ : καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο όπου θα γίνει ο πλειστηριασμός σπιτιού ΕΒΕ, την 1η Οκτώβρη.
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ : συγκέντρωση στην κεντρική παλτεία της πόλης και πορεία προς την ΕΦΟΡΙΑ.
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : στο ΚΕΑΟ Ιωαννίνων
 • Η ΓΡΑΜΝΜΑΤΕΙΑ ΦΘ/ΔΑΣ : στην ΕΦΟΡΙΑ της Λαμίας.
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ: στην ΕΦΟΡΙΑ της πόλης.
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: στην ΕΦΟΡΙΑ της πόλης.
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ: στο ΚΕΑΟ Πάτρας
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας στις 8π.μ., μαζί με τη Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ για ΕΝΦΙΑ και χρέη, ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της. Κάλεσμα έσετιλεκαιη επιτροπή αγώναΛογιστών Καλαματάς ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: στην εφορία του Άργους
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: σε ΟΑΕΕ και ΕΦΟΡΙΑ Κορίνθου.
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: στο ΚΕΑΟ Ηρακλείου

Και ο προγραμματισμός συνεχίζεται και από άλλες γραμματείες και σωματεία ΕΒΕ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ πληθαίνουν οι συσκέψεις της λαϊκής συμμαχίας που προγραμματίζουν συδικαλιστικοί φορείς και σωματεία ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με στόχο τον σχεδιασμό της δράσης για την επιτυχία της πρότασης του ΠΑΜΕ για το 2μηνο αγωνιστικό πρόγραμμα και το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου. Συσκέψεις έγιναν ήδη σε Αττική, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Λάρισα, και σε Θεσ/νικη, Αχαΐα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Κοζάνη, Καστοριά, Λειβαδιά, Ηράκλειο.

 

1η ΟΚΤΩΒΡΗ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, απαντούν στα χρέη και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ.

Στην Αθήνα, έγινε στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών όπου κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στην ομιλία του ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων τόνισε «Η σαρωτική καταστροφή μεγάλων κλάδων και το ξεζούμισμα όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων είναι πραγματικότητα και δεν κρύβεται με ωραία «θα». Οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό, μειώθηκαν κατά 37% σε 5 χρόνια. Ήδη από το 2010, μετράμε πάνω από 200.000 λουκέτα σε μικροεπιχειρήσεις. Αυτά δεν είναι απλά νούμερα μεταφράζονται σε.... Άνεργους και καταχρεωμένους συναδέλφους."(το βιντεο με την ομιλία εδώ)

Επίσης, στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Ζαχάρος, μέλος Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ένας από τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έλαβαν το «ατομικό ειδοποιητήριο» από το ΚΕΑΟ. Μεταξύ άλλων τόνισε «Να γίνουμε ενεργά μέλη στο σωματείο μας, να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτροπής στην γειτονιά μας. Μαζί με τους γείτονές μας να προετοιμαστούμε, έτσι ώστε να μην αφήσουμε να γίνει καμία κατάσχεση σε σπίτι ή μαγαζί."(το βίντεο με τον χαιρετισμό εδώ)

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ. ΤΟ Δ.Τ. ΕΔΩ

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί έξω από το ΚΕΑΟ οι μικροεπαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας και των ταξικών σωματείων και ενώσεων. ΕΔΩ  το υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Η πορεία πέρασε μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΕ και κατέληξαν στη συγκέντρωση των συνταξιούχων στο ΙΚΑ όπου ενώθηκαν με τους απόμαχους της δουλειάς. Ταυτόχρονα κάλεσαν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας, το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ1η ΟΚΤΩΒΡΗ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΣΕΒΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ - ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Συνάδελφοι Επαγγελματίες

Πωλητές και Παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Γνωριστήκαμε μέσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου σας.

Οι Αγωνιστικές Αντιμονοπωλιακές δυνάμεις των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Αυτοκινητιστών, στήριξαν τον Αγώνα σας και ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση και η συσπείρωση όλων των αυτοαπασχολούμενων.

Επειδή  μόνο η ενωμένη πάλη όλων των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, προσπαθούμε να δώσουμε συνέχεια.

Στα πλαίσια αυτά και θέλοντας να συμβάλλουμε στη συγκρότηση του Αγωνιστικού Αντιμονοπωλιακού πόλου και στο χώρο της λαϊκής αγοράς σας καλούμε σε σύσκεψη την:

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7 το απόγευμα στα γραφεία της Ο.Β.Σ.Α. (Πατούσα 3 – 6ος όροφος, Πλ. Κάνιγγος)

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ στην έκτακτη γενική συνέλευση που έκανε στις 22/9, μεταξύ άλλων (προετοιμασία της κινητοποίησης την 1η Οκτώβρη), αποφάσισε ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ τοψήφισμα - καταγγελία του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων με τοπαρακάτω ψήφισμα:

" Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών – χρηματοδοτών."

εδω ολο το ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΜΟΙΩΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Η ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ http://ebeilioupolis.wordpress.com/ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Π. ΑΤΤΙΚΗΣ http://ofdx.gr